Tepel Tattoo

Een van de meest dankbare aspecten uit mijn vak is het medisch tatoeëren, dit is dan ook wat ik het liefst doe en waar mijn hart ligt. Twee tot drie keer in de maand werk ik in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis in Biltoven, waar ik de patienten voorzie van een tepel. Is het voor dames niet mogelijk om naar het AM te komen of wordt de behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar dan bied ik deze behandeling natuurlijk ook  in mijn eigen praktijk aan; tegen een kleine bijdrage! De weg die de dames bewandeld hebben heeft zo’n enorme impact dat ik graag een steentje bij wil dragen aan het herstel van de borsten.

Blijf bij je leest!
Inmiddels heb ik zo’n 10 jaar ervaring in het zetten van tepeltattoos. Getraind door de beste specialisten, o.a. Stacie Rae van A.R.T. uit Canada, bied ik een behandeling aan die qua techniek ongekend is in Nederland. De ouderwetse techniek van artsen, verpleegkundigen en doktersassistentes die een ”cursus” hebben gehad van een plastisch chirurg worden helaas nog steeds toegepast en zou verboden moeten worden! Ik kan er ontzettend kwaad om worden!! Hoeveel schade en litteken vorming en verkleuringen ik tegen kom bij tattoos die door deze specialisten zijn gezet…verminkingen, op een stuk wat het mooiste dient te zijn uit het hele traject! Mijn doel en streven en missie is om te zorgen dat dit veranderd in Nederland; dit moet stoppen! Dit móet beter, patienten en overlevers moeten weten dat het ook anders kan! Artsen en specialisten moeten er niet meer omheen kunnen; zij hebben GEEN ENKEL IDEE wat een tattoo inhoudt en ze onderschatten dit gedeelte ontzettend. Blijf bij je leest is mijn boodschap! Schop ik hier iemand tegen zijn schenen? Heel goed; bewustwording, daar begint het bij.

Tarief
Voor het tatoeëren van 1 tepel reken ik €100,-, voor het tatoeren van beide tepels €150,-. Omdat het een ‘echte” tatoeage betreft ben ik ook in 90% van de gevallen met slechts 1 behandeling klaar. Het kan altijd voorkomen dat een huid meer inkt bij de genezing afstoot op bijv een litteken; de nabehandeling is dan kosteloos.

Let op: behandelingen worden bij mij nooit vergoed! Ik wordt door zorgverzekeraars niet erkend als behandelaar (tatoeëren is een vrij beroep, ondanks mijn huidtherapie achtergrond). Bij het Alexander Monro wordt het vaak wél vergoed. Bent u hier niet geopereerd? U moet dan een verwijzing hebben van uw huisarts en een keertje langskomen bij de plastisch chirurg voor een controle; de arts plant vervolgens de afspraak bij mij in.

Waarom bij mij? Het verschil van behandeling in het ziekenhuis bij een verpleegkundige of arts, of schoonheidsspecialiste? Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van een tattoo apparaat en tattoo inkt (deze zijn uiteraard veilig volgens de EU richtlijnen) zodat het resultaat langer, zo niet levenslang, mooi blijft. Gemiddeld zijn er 1 of máximaal 2 behandelingen nodig, ik tatooeer (indien nodig) in 1 keer beide tepels, hiervoor hoeft u niet apart terug te komen. Voor 1 tepel ben ik 20 min bezig, voor 2 tepels 30-35 min (neemt niet weg dat ik altijd 75 min inplan; het is geen lopende band werk en ik wil graag mijn tijd nemen om ook het verhaal te horen). Ik tatooeer meer dan een rondje met een stip erin….ik streef naar een zo natuurlijk en zo écht mogelijk resultaat, dat betekent dus 3D; licht, schaduw, vaatjes, kliertjes, structuur en vlekjes.  Voor mij niet zomaar een tepel maar een creatieve uitlaatklep; een kunst.

De stap naar het vooruit kijken! Een nieuwe fase van je leven, een nieuw begin!

Artikel Algemeen Dagblad (klik hier)

 

____________________________________________________________________

De meeste tatoeages zijn na het zetten ontzettend rood: een tattoo bloedt! De kleuren zijn altijd zacht, pastel en aardetinten als ze genezen zijn, zoals hiernaast.

genezen na 1 behandeling. Littekens gecovered met rozen.

genezen na 1 keer

genezen

eentje met een persoonlijke boodschap…

gelijk na behandeling

direct na behandeling

genezen

direct na behandeling; erg rood en donker

genezen

genezen

correctie werk van een ziekenhuis

1 3 4 5 678

2015-06-12 16.23.39