Informatie PMU

Kinderen onder de 12 jr niet toegestaan, ook niet met begeleiding. Het tatoeëren van het gezicht is een stilteproces; er wordt tijdens mijn behandeling niet gefilmd, gebeld of foto’s gemaakt. Eten en roken is niet toegestaan. Honden niet toegestaan.

Dingen die u moet weten voor een behandeling

Sommige punten hieronder besproken kunnen naar u toe overkomen als streng; ik zie het meer als duidelijk en eerlijk. Ik behandel fulltime, zo’n 6-8 behandelingen per dag; ik maak gekke dingen mee. Op deze pagina wat dingen waar u voor en na de behandeling rekening mee moet houden. Kijkt u ook even naar de voorwaarden?

De twee gezichtshelften zijn niet gelijk. Perfectie is ons doel, maar niets is perfect! Het ‘P’ woord wordt dus niet gebruikt in de PMU. De helften zijn zusjes, geen tweelingen! SYMMETRISCHE WENKBRAUWEN BESTAAN NIET!!!

Nieuwe behandelingen (of dat nu ogen, wenkbrauwen of lippen zijn) bestaan altijd uit minimaal 2 sessies. Een enkele keer is een derde keer nodig; HET IS NOOIT IN 1 KEER GOED! Geduld is echt nodig hierin; de huid in het gezicht is zo dun en gevoelig dat er echt in laagjes gewerkt moet worden.

Wees realistisch. Natuurlijk is het prima om met voorbeelden te komen van hoe u het zou willen maar er zijn maar een handjevol Doutzen’s op deze wereld; uiteindelijk moet de PMU bij uw gezicht passen. We gaan dus ook niet naar de modetrends van nu kijken. IK bepaal of iets ga zetten of niet. Voel ik me er niet prettig bij dan doe ik het niet. Uiteindelijk loopt u rond met mijn handtekening op uw gezicht en moeten we er beiden achter staan. Bij mij is het uitgangspunt een natuurlijke look.

Bij zwangerschap of borstvoeding kan de behandeling niet plaatsvinden.

Vermijd alcohol voor de behandeling.

Bij een oogbehandeling moeten lenzen uit zijn. U moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, hou dus een bril bij de hand. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor gebruikt worden, geen zoutoplossing! Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt IN de huid gaan zitten.

Bij langdurig gebruik van wimperextensions kan een eyeliner niet gezet worden; de lijm die gebruikt wordt voor de wimpers gaat op den duur IN de huid zitten waardoor de eyeliner niet goed zal pakken. De wimperextensions moeten 6-8 weken af geweest zijn voordat er een lijntje geplaatst kan worden. Er wordt niet behandeld als er nog extensions aan de wimpers zitten!

Als u ooit een koortslip heeft gehad en u wil graag een lipbehandeling ondergaan moet u 2 weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kunt u helaas geen eyeliners laten zetten.

Sport sowieso niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout, wordt ook gebruikt om ‘verkeerde’ PMU te verwijderen!)  kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. N de behandeling echt 3- dagen niet te intensief sporten..

Een behandeling kan tijdens de menstruatie iets gevoeliger zijn.

Alle nieuwe PMU behandelingen zullen uit minimaal twee behandelingen bestaan en bijwerk behandelingen om de kleur op te frissen.

Als u hele gevoelige, waterige of allergische ogen heeft is dit misschien niet de behandeling voor u. De ogen produceren een zouterige vloeistof waardoor pigment  niet zal pakken.

U mag ten tijde van de behandeling niet bruin zijn op het gezicht; er zal dan een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid (spraytan is toegestaan). Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.  Plan dus goed!

De dag van de behandeling mag er niet gesport worden (i.v.m. zweten en zout), mag er niet direct zonlicht of zonnebank licht op komen .. geen retinol houdende (vit a) producten of peelingen gebruiken rondom het gebied gedurende 30 dagen na de behandeling.

Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.

Als PMU ooit is weggelaserd bij u moet u rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn. Geduld geduld geduld; correctiewerk heeft nu eenmaal meer behandelingen nodig.

Botox behandelingen moeten óf 2 weken voor, óf 2 weken na een wenkbrauwbehandeling uitgevoerd worden.

Helaas is in de praktijk gebleken dat het volgende punt nogal voor een discussie kan zorgen, dus voor de duidelijkheid: ALLE NABEHANDELINGEN DIENEN BINNEN 2 MAANDEN PLAATS TE VINDEN, DIT IS UW EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID! ER KAN GEEN GEHOUDEN WORDEN MET OVERMACHT… NA DEZE 2 MAANDEN VERVALT DE GRATIS NABEHANDELING, HIER VALT NIET OVER TE DISCUSSIEREN..

niet mijn werk maar wel een goed voorbeeld van genezingsproces wenkbrauwen

Dingen die u moet weten na een behandeling

Belangrijkste woord voor het optimale genezen resultaat: droog droog droog!

Vermijd na de behandeling water; het gebied moet zo droog mogelijk blijven. Na de behandeling mag er 10 dagen niets anders dan de creme van Sophie op de behandelde huid gesmeerd worden; geen cremes, geen water, geen make up, geen lotion, geen potlood etc. Vermijd het scrubben van de huid minstens 1 maand.

Gebruik bij de ogen niet teveel bepanthen omdat het de ogen kan irriteren. Het is dan beter om minder te gebruiken, of helemaal niets.

Eyeliner kan en heeft na de behandeling oppervlakkig pigment wat er na enkele dagen af zal vallen, dat is ok. Eyeliner zal meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het een vochtiger gebied is. Na de nabehandelingen zal de kleur echter wel langer blijven zitten.

Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het gekoeld worden thuis met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.

Vermijd bij lippen contact kleding, make up en eten; een infectie is snel veroorzaakt en zal het resultaat niet ten goede komen. Het zal even lastig met eten zijn maar het is te doen. Vermijd het pulken, bijten en het likken van de lippen na behandeling. Voor lippen zijn 2-3 behandelingen nodig. De lippen mogen iets vetter gehouden worden omdat deze wat gevoeliger zullen worden nadien; elke 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak!

Raak het gebied alleen aan met brandschone vingers. Smeer de vaseline op met een wattenstaafje, dit is een must, we willen geen ontstekingen.

Geen zeewater of zwembad water voor 30 dagen. Dit allemaal moet vermeden worden gedurende het proces van herstel, dus plan het goed!