PMU/Tattoo verwijderen

pmu / tattoo verwijderen

PMU/Tattoo verwijderen

On onze praktijk wordt gebruikt; de Spectra ND YAG laser  met pico technologie.Tegenwoordig is pmu/tattoos verwijderen geen probleem meer. Dankzij de geavanceerde lasertechnieken is het bij Sophie Timmer mogelijk om de pmu/tattoos te verwijderen zonder dat er littekens of beschadigingen achter blijven.  Vroeger waren deze technieken niet zo geoptimaliseerd als tegenwoordig, en zo raakte de huid flink beschadigd. Met de moderne laser die wij gebruiken hoef je hiervoor niet bang te zijn.

Verwijderen Permanent Make Up

Voor het verwijderen van elke tatoeage/PMU – hoe groot (of klein) dan ook – zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen kan vooraf nooit precies worden aangegeven. Wij proberen dit aantal natuurlijk zo nauwkeurig mogelijk in te schatten.

Hoe werkt de behandeling met een laser?

PMU is net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine puntjes op je pmu. Tijdens het laseren ontstaat er een witte waas op het behandelde gebied, ook wel “white snow” genoemd. Dit verdwijnt binnen enkele minuten.. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits van één golflengte uit. Dit licht wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die in de huid ingekapseld zitten. De laserenergie breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in kleinere deeltjes uit elkaar vallen, die vervolgens door het afweersysteem van het lichaam kunnen worden “bestreden” en verwijderd. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat zal het lichaam deze niet in een keer kunnen afbreken en zullen er dus meerdere behandelingen nodig zijn. Indien uw lichaam goed op de behandelingen reageert, zal de tatoeage in de loop der maanden steeds meer vervagen.  Kortom: Door de energie uit het licht van de laserstraal vallen de pigmentdeeltjes uiteen in kleinere deeltjes. Ze worden als het ware verpulverd, en het lichaam is in staat om ze op te ruimen en af te voeren. De ND YAG laser is bij uitstek geschikt voor zwart daar het laserlicht zeer weinig invloed heeft op het eigen pigment en deze de tatoeage mooi weg kan halen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

dit hangt af van een groot aantal factoren:

 • type pmu/tattoo
 • kleur van de pmu/tattoo
 • diepte van de pmu/tattoo
 • ouderdom van de pmu/tattoo
 • locatie van de pmu
 • de aanwezigheid van meerdere lagen inkt over elkaar
 • de gevoeligheid van uw huid
 • uw afweersysteem

Het gemiddelde aantal behandelingen voor PMU is 1-3 behandelingen, voor tattoo is dit 8-10 keer.  Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pmu/tattoo een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Maar nogmaals, uw lichaam heeft hierbij het laatste woord. Tussen iedere laserbehandeling moet minimaal 6-8 weken tijd zitten. Bij de wenkbrauwen moet u er rekening mee houden dat de haartjes oppervlakkig tijdelijk verschroeid worden; dit is alleen aan de oppervlakte. Met de haarwortel gebeurt niets; na 3-4 weken is de volledige wenkbrauw haar weer terug gegroeid.

Permanente Make-up:

 • Wenkbrauwen:  gemiddeld 1 tot 3 keer
 • Lip lijn: gemiddeld 2 tot 4 keer
 • Tattoo’s: 8-10 keer

Na de behandeling

Na laser behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven.  Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging/blaasjes. Er kan lokaal een licht branderig gevoel terug komen binnen 3-7 dagen na behandeling:

 • Indien men alsnog de zon in gaat met de behandelde plek
 • Indien men sport of de sauna bezoekt
 • Indien men pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat je correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe je huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke je schriftelijk van ons mee krijgt bij de 1e behandeling.

Ook is het van groot belang dat je zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat je bezig bent om de pmu te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letstel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alle tijden wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken.

Met de apparatuur in goede handen van uw behandelend en getrainde specialist is schijnbare beschadiging nooit blijvend en van zeer korte duur, en wordt omliggend weefsel NIET beschadigd.

laseren wenkbrauwen
tattoo laser